Sacrifice

Di tengah malam aku berblogging….

Di tengah malam aku berpoupee…

Di tengah malam juak aku melipat kain baju.

Jikalau ada sedikit kekuatan, aku nak iron baju kerja stock untuk  seminggu.

Motivasi diri : Ini adalah perjuangan seorang ibu. Macam mana emak kita dahulu tidur lewat nak settlekan semua rutin rumahtangga kemudian terpaksa bangun awal pagi nak sediakan pakaian, makan minum untuk suami dan anak-anak.. Aku sedang membiasakan diri dan I appreciate my mother’s sacrifice.

Cuma… zaman mak kita dulu takde faceook, wordpress, poupee, twitter untuk melalaikan kerja seharian mereka. wahaha…

Tengok.. sempat lagi nak buat family stick dalam fb.

Betul betul melalaikan… haish.

p/s: Kalau zaman mak mak kita dulu ada fb, entah apalah status fb diorang ye.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s